We werken nu alweer een tijd met de nieuwe richtlijnen van het RIVM in de winkel. Ook hebben we natuurlijk gezorgd voor de meest logische voorzorgsmaatregelen. Er zijn handschoenen ( waar je helaas geen ballon mee kunt knopen) mondkapjes voor medewerkers die dat wensen, mooie transparante schermen voor de toonbank, contactloos pinnen, signing op de ramen en voordeur, alsmede ook overal op de vloer. Als je bij ons niet struikelt over de gele afzettape is het bijna knap!

Toch hebben veel mensen nog moeite met simpele dingen als niet in je hand hoesten en proberen niet in je gezicht te komen. Er zijn vrij veel mensen die eerst in hun hand hoesten, dan bedenkelijk naar de artikelen kijken met hun hand aan hun ( soms nattige) mond èn dan wat artikelen gaan pakken. Deze groep is gek genoeg vrij groot. Wij hebben ons voorgenomen om wel op een beleefde wijze deze mensen aan te spreken om wat voorzichtiger te zijn, ook voor ons en de volgende klant die het artikel wil zien. De meeste mensen regeren heel begripvol en schrikken een beetje van hun onhandigheid. Er zijn er echter ook een aantal die verontwaardigd zeggen ” ja , maar ik heb het niet hoor” dat hopen wij uiteraard van harte, maar het is niet te zien bij mensen.

Ook komen soms ouders, ondanks dat de minister president dit een aantal keer heeft geroepen, met het hele gezin naar de winkel. Vader, moeder en 3 kinderen is echt geen uitzondering. Ook hier spreken we mensen op aan op een beleefde manier.

Het zijn toch vaak kleine logische zaken waar we met z’n allen veel aan kunnen doen. Als iedereen meewerkt komen we er hopelijk snel doorheen.

En als u een kriebel voelt, uw elleboog zit vlakbij!  Tot gauw in de winkel! U bent van harte welkom